دبیرکل ناتو گفت، علیرغم بحران کوتاهی که توسط شورش شکستخورده واگنر در روسیه پیش آمد، اعضای ائتلاف نظامی ناتو نباید این کشور را دست کم بگیرند.
به گزارش عقیق نیوز، به نقل از راشا تودی، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو طی یک کنفرانس خبری در لاهه ادعا کرد: شورش پیشآمده در روسیه نشانهای برای “تنشهای جدید” در این کشور است. ما همگی رویدادهای مربوطه که وقایع داخلی روسیه محسوب میشدند را طی چند روز گذشته دنبال کردیم.
وی افزود: در عین حال ما نباید روسیه را دست کم بگیریم. اعضای ناتو به ارسال کمکهای نظامی به کییف ادامه میدهد و پیامی مبنی بر تعهد در این خصوص را طی نشست آتی ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی ارسال خواهیم کرد.
استولتنبرگ همچنین در ادامه ادعایش به خبرنگاران گفت: نیروهای اوکراینی پیشرفتی در ضدحملات خود داشتهاند. هر چه کییف بتواند مناطق بیشتری را پس بگیرد، در نهایت در میز مذاکره عملکرد قویتر خواهند داشت.
اما این درحالیست که وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، نیروهای اوکراینی در نفوذ به خطوط دفاعی مناطق دونباس و زاپوریژیا شکست خوردهاند و کییف متحمل خسارات زیادی شده است.
ینس استولتنبرگ همچنین گفت که ائتلاف نظامی ناتو تحرکات رئیس و گروه واگنر را در بلاروس رصد خواهد کرد تا امنیت اعضای ناتو را حفظ کند.
دبیرکل ناتو در این رابطه تصریح کرد: معتقدم که قضاوت درباره پیامدهای رویداد مربوط به روسیه و انتقال رئیس واگنر و نیروهایش به بلاروس بسیار زود است؛ اما ما فعالیت آنها را صد خواهیم کرد و اطمینان حاصل خواهیم کرد که همیشه آماده محافظت و دفاع از متحدان ناتو به خصوص آنهایی که هممرز با بلاروس هستند، خواهیم بود.
او که این اظهارات را پیش از شام کاری در کنفرانس خبری مشترک با رهبران هفت کشور ناتو ایراد کرد، گفت که پیرامون مسائل مربوط به واگنر، بلاروس و اعضای ناتو که هممرز با این کشور هستند، گفتوگو شد.
آندژی دودا، رئیسجمهوری لهستان در این کنفرانس خبری گفت: وضعیت گروه واگنر در بلاروس نیازمند پاسخ بسیار سخت ناتو است. به نظرم مساله حضور گروه واگنر و یوگنی پریگوژین، رئیس این گروه در بلاروس، مشکلی جدی و بسیار نگرانکننده است. ما در این خصوص گفتوگو کردیم و باید تصمیمات بسیار سختی بگیریم.
وی همچنین افزود که امیدوار است طی نشست آتی ناتو به مسائل مربوط به حضور واگنریها در بلاروس پرداخته شود.
این نشست به میزبانی مارک روته، نخستوزیر هلند برگزار شد و نخستوزیران آلبانی، بلژیک، لیتوانی، نروژ و رئیسجمهور رومانی در آن حضور داشتند.