وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طی ۲ سال گذشته از عمر دولت سیزدهم ۷ بار ماهوارههای علمی ـ تحقیقاتی را به فضا پرتاب کرده و در مدار زمین قرار دادهایم و برنامه ما چند پرتاب دیگر به مدار ۶۰۰ کیلومتری زمین است.
به گزارش عقیق نیوز، عیسی زارعپور در جلسه شورای اداری استان قزوین که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، از دسترسی 3.5 میلیون خانوار ایرانی به بستر فیبر نوری خبر داد و اظهار داشت: تا پایان دولت سیزدهم 80 درصد خانوارها و کل کسبوکارها به اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری اتصال مییابند.
وی با بیان اینکه 2500 روستای بالای 20 خانوار ما فاقد اینترنت پرسرعت هستند، گفت: برنامه این است که تا پایان امسال همه این 2500 روستا به اینترنت پرسرعت و فیبر نوری متصل و مجهز شوند. در ضمن در دولت سیزدهم 5800 روستا به اینترنت پرسرعت اتصال پیدا کردند.
زارعپور درباره توسعه اینترنت ملی و شبکه ملی اطلاعات هم بیان کرد: سرعت، کیفیت و برخورداری از محتوای بومی جذاب رویکرد ما برای توسعه شبکه ملی اطلاعات است و طبق برنامهریزی صورتگرفته باید میزان پیشرفت اینترنت ملی به 75 درصد برسد.
موافق مسدود شدن هیچ شبکه اجتماعی نیستیم
وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ شبکههای اجتماعی هم اضافه کرد: موافق مسدود شدن هیچ شبکه اجتماعی نیستیم و فقط از اپراتورهای اینترنت خواستیم که اگر جرمی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی صورت گرفت، جوابگو باشند و در حوزه کلاهبرداریها فقط پلیس فتا پرونده تشکیل میدهد و هیچ نهاد و اپراتوری هم پاسخگو نیست.
زارعپور ادامه داد: ما از ابتدا موافق مسدود شدن هیچ کدام از شبکههای اجتماعی نبودیم، فقط از اپراتورهای آنها خواستیم که در مواقع جرائم پاسخگو باشند، امروز انواع کلاهبرداری در فضای اینستاگرام صورت میگیرد که در نهایت در پلیس فتا تشکیل پرونده میشود، در این موارد چه کسی پاسخگو است؟
حضور 40 میلیون کاربر ایرانی در پیامرسانهای بومی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه حضور مردم در پیامرسانهای داخلی از جمله ایتا گفت: در حال حاضر 40 میلیون کاربر ایرانی در این پیامرسانهای بومی حضور دارن و دادههای استخراجی پایگاه فایربیس تایید میکند که حضور کاربران ایرانی در پیامرسانهای داخلی بیشتر شده است.
زارعپور با اشاره به حضور رئیسجمهور در شورای عالی فضایی تصریح کرد: با احیای مجدد این شورا و فعالیتهای صورتگرفته طی 2 سال گذشته از عمر دولت سیزدهم 7 بار ماهوارههای علمی ـ تحقیقاتی را به فضا پرتاب کرده و در مدار زمین قرار دادهایم که این ماهواره اقدام به تهیه تصاویر و عکسهای رنگی از همه سطح کره زمین کرده و برنامه ما چند پرتاب دیگر به مدار 600 کیلومتری زمین است.
وی افزود: رصد اراضی ملی، منابع طبیعی و زمینهای زراعی برای پیشگیری از تغییرکاربری و ساختوساز غیرمجاز از طریق ماهواره خیام یکی از فواید مهم پرتاب ماهواره به فضاست و ماهوارهها میتواند پیشران توسعه پنجره ملی زمین و مقابله با زمینخواری، کوهخواری و جنگلخواری باشند.