صفحه اصلی > 5 و اقتصادی : افزایش ۶ برابری صادرات دانش‌بنیان‌ها در ۵ سال آینده

افزایش ۶ برابری صادرات دانش‌بنیان‌ها در ۵ سال آینده

بنا به گفته رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، بین‌المللی‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان مستلزم داشتن رویکرد تخصصی در این حوزه است، بنابراین باید دیپلماسی دانش‌بنیان فعال شود زیرا با جدیت به دنبال افزایش ۶ برابری صادرات محصولات دانش‌بنیان در ۵ سال آینده هستیم.

به گزارش عقیق نیوز، نشست مشترک رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از مدیران کل وزارت امور خارجه در محل صندوق برگزار شد.

محمدصادق خیاطیان در این نشست با اشاره به اینکه اقتصاد و تجارت در کنار علم و فرهنگ، ابزارهای سیاست خارجی هستند، گفت: توسعه صادرات دانش‌بنیان‌ها را نباید صرفاً به کنش‌های بین دولت‌ها محدود کنیم و باید از توان بخش خصوصی بهره بگیریم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: بین‌المللی‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان مستلزم داشتن رویکرد تخصصی در این حوزه است، بنابراین در کنار دیپلماسی اقتصادی، علمی و فناورانه، باید دیپلماسی دانش‌بنیان را هم فعال کنیم.

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان در سال اخیر رشد قابل توجهی داشته‌اند، افزود: اکوسیستم دانش‌بنیان کشور به بلوغ رسیده و نمایندگی‌های ایران در سایر کشورها می‌توانند به بین‌المللی‌سازی این شرکت‌ها کمک کنند. حوزه دانش‌بنیان بستر مناسبی برای تعامل با ایرانیان مقیم خارج از کشور است و باید از ظرفیت آنها برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های دانش‌بنیان در داخل و خارج از کشور استفاده کنیم. با جدیت به دنبال افزایش ۶ برابری صادرات محصولات دانش‌بنیان در ۵ سال آینده هستیم. تحقق این هدف مستلزم همکاری و هم‌افزایی با نهادهای مختلف به ویژه وزارت امور خارجه است.

فراهم کردن بسترهای لازم برای توسعه صادرات دانش‌بنیان‌ها

«عبدالله سهرابی»، مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور نیز در این نشست گفت: ما در وزارت امور خارجه وظیفه داریم بسترهای لازم برای توسعه صادرات و به ویژه صادرات دانش‌بنیان را فراهم کنیم.

دکتر سهرابی افزود: نقش‌آفرینی ارکان وزارت امور خارجه در بین‌المللی‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان، نیازمند آشنایی مدیران و کارشناسان ما و به‌ویژه، رایزنان اقتصادی با توانمندی‌ها و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان است. لازم است بانک اطلاعات دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی در اختیار نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در بازارهای هدف قرار گیرد.

مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور خاطر نشان کرد: ارتباط با دستگاه سیاست خارجی نباید به این نشست ختم شود و ضرورت دارد یک تقویم کاری مشترک تا پایان سال داشته باشیم.

فروش ۴۳۵ هزار میلیارد تومانی

در این نشست، «سیاوش ملکی‌فر»، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، گزارشی از فعالیت‌های این صندوق ارائه کرد و با اشاره به فعالیت نزدیک به ۹ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور گفت: مجموع کل فروش این شرکت‌ها به ۴۳۵ هزار میلیارد تومان (همت) رسیده است و بیش از ۲۶۶ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول فعالیت هستند.

وی همچنین به ۷۷ خدمت ارائه شده توسط صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد که شامل ۱۹ خدمت در حوزه تسهیلات، ۶ خدمت در حوزه ضمانت‌نامه‌ها، ۸ خدمت در حوزه سرمایه‌گذاری و ۴۴ خدمت در حوزه توانمندسازی است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، بیشترین توان صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان را در حوزه‌های حوزه دارو و تجهیزات پزشکی؛ ماشین‌آلات؛ مواد پیشرفته و پتروشیمی؛ برق و الکترونیک عنوان کرد.

وی همچنین خواستار همکاری و تعامل نزدیک‌تر با وزارت امور خارجه برای استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور؛ آشنایی با نیازهای کشورهای مختلف و ارسال هیأت‌های تجاری به این کشورها؛ استفاده از سرمایه‌های داخلی و خارجی برای توسعه صادرات دانش‌بنیان شد.

دیدگاهتان را بنویسید