صفحه اصلی > 5 و اقتصادی : بانک کارآفرین چقدر ملک دارد؟

بانک کارآفرین چقدر ملک دارد؟

نگاهی به آمار وضعیت اموال غیرمنقول ۲۳ بانک نشان می‌دهد؛ تا پایان شهریور ماه امسال این بانک‌ها بیش از ۴۸۶هزار میلیارد تومان اموال غیرمنقول دارند که عمدتاً شامل مسکن و زمین می‌باشد.

به گزارش عقیق نیوز به نقل از تسنیم، آمارهای جدید بانک مرکزی از وضعیت اموال غیرمنقول 26 بانک تا پایان شهریورماه امسال بیانگر آن است که این بانکها جمعاً بیش از 486همت اموال غیرمنقول دارند که عمدتاً شامل زمین، مسکن، شعبه، واحدهای تجاری، اداری، باغ، کارخانه، واحدهای صنعتی و کشاورزی و هتل می‌باشد.

در این میان، بررسی اموال بانک کارآفرین نشان می دهد که ارزش دفتری اموال غیرمنقول بانک کارآفرین تا پایان شهریورماه 63،858،089،829،316 ریال (6.3 هزار میلیارد تومان) اعلام شده است. این بانک برآورد ارزش روز اموال غیرمنقول خود را 172،199،942،259،193 ریال (17.2 هزار میلیارد تومان) اعلام کرده است. کاربری اکثر اموال غیرمنقول بانک کارآفرین مسکونی، زمین، مسکونی ـ تجاری، تجاری، اداری می‌باشد. وضعیت بهره‌برداری این اموال عبارت است از شعبه و سایر.

برخی بانک‌ها در توضیح وضعیت این اموال اعلام کرده‌اند که مورد نیاز بانک است و برای برخی دیگر هم قید کرده‌اند مشتری در مزایده برای اموال پیدا نشد! البته تعدادی هم به مازاد بودن اموال اشاره و تأکید کرده‌اند که این اموال به‌صورت قهری تحت مالکیت بانک در آمده است.

اما حضور پررنگ بانک‌ها در بنگاه‌داری و مخصوصاً در بخش زمین و مسکن درحالی همچنان ادامه دارد که از سال‌های قبل بر خروج از بنگاه‌داری بانک‌ها تأکیدات زیادی شده است.

«خروج بانکها از بنگاه‌داری» یکی از مطالبات مهم مقام معظم رهبری است که در ادوار مختلف به آن تأکید کرده‌اند و البته دولتمردان هم بر منطقی بودن این مطالبه اذعان داشته و دارند ولی هنوز این مطالبه محقق نشده است.

کارشناسان اقتصادی با انتقاد از بنگاه‌داری بانک‌ها تأکید دارند که وظیفه اصلی بانک‌ها بانکداری است نه چیز دیگر و اگر وارد بنگاه‌داری می‌شود، معنی و مفهومش وجود فساد اقتصادی است؛ بنابراین اگر بانک‌ها که کارشان بانکداری است وارد فعالیت بنگاه‌داری شوند، با توجه به قدرت پولی که دارند می‌توانند در بازار انحصار را به وجود بیاورند و این خلاف مبانی علم اقتصاد است.

هرچند باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که بنگاه‌داری بانک‌ها از یک یا دو سال قبل شروع نشده است بلکه طبق اذعان بانکداران و اقتصاددان‌ها بنگاه‌داری بانک‌ها از سالهای پس از جنگ و دولت سازندگی آغاز شد و با تغییر دولت‌ها و تأسیس بانک‌های خصوصی این روند روز به روز تشدید شد و امروز به جایی رسیده است که طبق اذعان یکی از مسئولان نظام بانکی بسیاری از بانک‌ها بیش از نصف سرمایه پایه خود را به‌خلاف قانون بانک‌داری بدون ربا صرف خرید سهام یا به‌عبارتی شرکت‌داری می‌کنند، این رقم در بانک‌های خصوصی به‌مراتب بیشتر از بانک‌های دولتی است.

بانک کارآفرین چقدر ملک دارد؟

به عنوان نمونه، ارزش دفتری اموال غیرمنقول بانک کارآفرین (ولو به عنوان یک بانک متوسط یا کوچک) تا پایان شهریورماه 63،858،089،829،316 ریال (6.3 هزار میلیارد تومان) اعلام شده است. این بانک برآورد ارزش روز اموال غیرمنقول خود را 172،199،942،259،193 ریال (17.2 هزار میلیارد تومان) اعلام کرده است. کاربری اکثر اموال غیرمنقول بانک کارآفرین مسکونی، زمین، مسکونی ـ تجاری، تجاری، اداری می‌باشد. وضعیت بهره‌برداری این اموال عبارت است از شعبه و سایر.

دیدگاهتان را بنویسید