رئیس صندوق توسعه ملی گفت: مجموعا ۱۰۰ میلیارد دلار از دولتها و ۳۶ میلیارد دلار از بخش خصوصی طلب داریم و در واقع پول جیرینگی که برق میزده را دادهایم و حالا باید به زحمت آن را پس بگیریم.
به گزارش عقیق نیوز؛ مهدی غضنفری در مراسم امضای تفاهمنامه صندوق توسعه ملی و ساتبا برای تامین مالی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اظهار کرد: ما باید مطمئن شویم به لحاظ بازگشت منابع در جای مطمئنی هستیم. بنابراین قبل از آنکه طرحی را امضا و پولی را پرداخت کنیم باید مطمئن شویم جریان رفتن به سمت پروژهها و بازگشت منابع از پروژهها به سمت صندوق از استحکام کافی برخوردار است.
وی افزود: بازگشت سرمایه صندوق توسعه ملی باید به همان اندازه صراحت و اطمینان داشته باشد که پرداخت پول، صراحت و اطمینان دارد. اگر غیر از این باشد باید مراسم ارتحال حساب ذخیره ارزی را برگزار کنیم، دور هم جمع شویم و برای صندوق فاتحه بخوانیم.
رئیس صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: ما مجموعا از دولتهای قبلی و فعلی ۱۰۰ میلیارد دلار شامل طلب از شرکت ملی نفت و مجموعههای وابسته به دولت طلبکار هستیم. ۳۶ میلیارد دلار هم از بخش خصوصی و نهادهای خصوصی و عمومی غیردولتی طلب داریم.
غضنفری درباره سرمایه در اختیار صندوق توسعه ملی گفت: کل سرمایه ما ۱۵۰ میلیارد دلار است که در حال حاضر ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار در اختیار داریم. البته صندوقی که ۱۵۰ میلیارد دلار در دستش باشد و به گردش نرسد صندوق خوبی نیست. پول ما نزد بانک مرکزی یک درصد سود میگیرد اما نباید با سود یک درصد راضی باشیم. برای ما بهتر است که منابع خود را در جهت توسعه کشور سرمایهگذاری کنیم.
غضنفری با بیان اینکه از یک بانک ۴ میلیارد دلار طلب داریم، بیان کرد: بانکی که بارها اسمش را بردهام ۴ میلیارد دلار از ما گرفت و تسهیلات پرداخت کرد. مبلغ ۲ میلیارد دلار آن تا کنون معوق شده است. از بانک مرکزی خواستیم تا ۲ میلیارد دلار ما را از بانک مورد نظر بگیرد و به ما بدهد. بانک مرکزی میگوید کل دارایی این بانک ۲۰۰ میلیون دلار نمیشود.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ سال پیش به ما گفتند به خودروسازان برای تولید کامیونهایی با مصرف پایین تسهیلات بدهید تا در مصرف انرژی و کاهش گازهای گلخانهای سرمایهگذاری صورت گیرد. قرار شد از محل ذخیره انرژی به میزان پیمایش کامیونداران، طلب خود را وصول کنیم. اما اگر شما چنین پولی دیدید، ما هم دیدیم. هیچ پولی از این محل به صندوق توسعه ملی برنگشت.
غضنفری با بیان اینکه درآمدهای نفتی را سرمایه میدانیم که متعلق به نسل آینده است، افزود: نباید در بودجه دولتها صرف شود. در حال حاضر این منابع در بودجه دولتها صرف میشود. بهترین راه این است که این سرمایهها به صندوق توسعه ملی بیاید، به سرمایهگذاری برسد و تلاش شود این منابع به درآمد و پیشرفت کشور اختصاص پیدا کند.
بنابراین گزارش، امروز مراسم امضای تفاهمنامه صندوق توسعه ملی و ساتبا برای تامین مالی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از محل منابع صندوق توسعه ملی برگزار شد. صندوق توسعه ملی طی سالهای گذشته از۴۶ طرح نیروگاهی با ظرفیت ۷۲۰۰ مگاوات پشتیبانی کرده که از این میزان ۶۰۰۰ مگاوات وارد شبکه شده است.