صفحه اصلی > 3 و اجتماعی : پنج نکته خطاب به «رییس ستاد اجرایی» در مورد تعطیلی رسانه «بانک کارآفرین»

پنج نکته خطاب به «رییس ستاد اجرایی» در مورد تعطیلی رسانه «بانک کارآفرین»

در ماه گذشته در شرایطی پایگاه خبری «کارآفرین‌نیوز» به عنوان رسانه «بانک کارآفرین» بنا به نظر نهادهای بالادستی تعطیل و با تمامی خبرنگاران آن قطع همکاری شد که هنوز تکلیف مقصران اصلی انحراف در مسیر یک رسانه وابسته به نهادهای نظام مشخص نشده است و مدیرعامل بانک، مدیرمسئول کارآفرین‌نیوز و همچنین جانشین مدیرمسئول، کماکان طلبکارانه در پشت میزهای خود نشسته‌اند و کسی پاسخگوی این انحراف در مسیر، از یکسو، و هدر دادن میلیاردها تومان هزینه، از سوی دیگر، نبوده است، ظاهرا فقط خبرنگاران مقصر بوده اند!

به گزارش عقیق نیوز؛ در اواخر سال گذشته با تغییر مدیریت پایگاه خبری کارآفرین‌نیوز به صاحب امتیازی بانک کارآفرین، «میلاد حسینی» مدیر روابط عمومی این بانک، به عنوان مدیرمسئول جدید این پایگاه خبری معرفی شد و وی نیز «حمید رحیمی» را به عنوان جانشین خود در این رسانه مستقر کرد، پس از آن بود که تیم این رسانه تغییر کرد و خبرنگاران جدید با نظر مدیران کارآفرین نیوز وارد این رسانه شدند، اما ماجرا زمانی شروع شد که علیرغم وابستگی این رسانه به نهادهای نظام (ستاد اجرایی فرمان حضرت امام«ره») خبرنگاران جدید، نه تنها علقه‌ای به نظام نداشتند بلکه در توییت‌ها و نوشته‌هایشان خود را در جایگاه اپوزیسیون و وابستگان به (به اصطلاح) جنبش زن، زندگی، آزادی می‌دیدند و از بیان هر جنس توهین به مسئولین ابایی نداشتند، جالب اینکه یکی از این خبرنگاران پس از تعطیلی کارآفرین‌نیوز، (به درستی!) به روزنامه «هم‌میهن» رفت تا ثابت شود از کدام خاستگاه فکری بوده است، اگرچه قبل از این نیز صراحتا خود را عضوی از به اصطلاح جنبش ز-ز-آ می‌دانست!

اما از آنجا که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام«ره» در تعیین مدیرعامل بانک کارآفرین نقش اساسی دارد و آقای فتاح نیز اخیرا به عنوان ریاست این ستاد از طرف مقام معظم رهبری منصوب شده‌اند، نکاتی را در این خصوص با ایشان در میان می‌گذاریم:

نخست؛ تعداد معدودی از توییت‌های برخی از خبرنگاران کارآفرین‌نیوز برای تنقیح موضوع منتشر می‌شود اما باید توجه داشت که موضوع به همین توییت‌ها ختم نمی‌شود زیرا اصولا این رسانه به مامن خبرنگارانی تبدیل شده بود که معتقد بودند «جمهوری اسلامی رفتنی است»! و در نوشته‌های درون گروهی، تا استهزای سخنان مقامات عالیرتبه نیز پیش می‌رفتند. با این وجود، نه تنها استعلام پیشینی صورت نگرفته بود بلکه نظارتی نیز وجود نداشت. جالب‌تر اینکه بیشترین حمایت‌های مدیران رسانه از همین خبرنگاران صورت می‌گرفت.

دوم؛ زمانی که پس از ماه‌ها تحمل این روند، موضوع به مدیرمسئول کارآفرین‌نیوز تذکر داده شد و تاکید شد که این شرایط برای یک رسانه وابسته به نهادهای نظام شایسته نیست، هیچ اقدام موثری صورت نگرفت در عوض، بجای اصلاح این روند بر اساس شناخت جایگاه رسانه وابسته به نهادهای نظام، پیش از همه با شخص تذکردهنده قطع همکاری کردند! این رفتار نشان داد که مدیران این رسانه اراده‌ای برای اصلاح نداشته بلکه بر تداوم آن اصرار داشته‌اند.

سوم؛ این سوال مطرح است که نقش مدیرعامل بانک کارآفرین دراین خصوص چیست؟ آیا ایشان از فضای موجود در این رسانه اطلاع داشته یا خیر؟ اگر اطلاع داشته، چرا اجازه داده چنین فضایی ایجاد شود؟ و اگر اطلاع نداشته که عذر بدتر از گناه است. از سوی دیگر، چرا زمانی که موضوع به ایشان اطلاع داده شد، باز هم نظاره‌گر بوده و اجازه دادند مدیرمسئول کارآفرین‌نیوز و بالاخص جانشین مدیرمسئول، کماکان تصمیم‌گیرنده باشند؟ آیا اختیار و توان مواجهه نداشته یا ندارند؟ یا همان تصمیمات نیز مورد تایید مدیرعامل بانک بوده است؟

چهارم؛ زمانی که بانک کارآفرین با تذکر نهادهای بالادستی مواجه شد، ابتدا «یکجا» با تمامی خبرنگاران قطع همکاری کرد و سپس مجبور به تعطیلی کلی سایت شد تا ثابت شود مسیر انتخاب شده نه تنها غلط و پر اشتباه بود بلکه اصرار بر آن، عجیب و لجوجانه بود، اما نکته اصلی در «نقطه پایانی» این رسانه این است که «نقش اصلی» در انحراف مسیر این رسانه، به مدیرمسئول و جانشین مدیرمسئول برمی‌گردد که حتی به تذکرات پیشینی نیز توجه نکردند و اکنون هم پس از به تعطیلی کشاندن این رسانه، از موضع طلبکارانه با حمایت مدیرعامل بانک کماکان در پشت میزهای خود نشسته‌اند. مگر نه اینکه مسئولیت این دو، بیش از سایرین بوده و باید بیش و پیش از دیگران مورد مواخذه و بازخواست قرار بگیرند و پیش از سایرین با آنها قطع همکاری شود؟! چرا باید در این مورد نعل، وارونه کوبیده شود؟

پنجم؛ سه سال فعالیت پایگاه خبری کارآفرین‌نیوز میلیاردها تومان هزینه دربرداشت تا یک رسانه پا بگیرد، با انحراف مسیر این رسانه و در نتیجه تعطیلی آن، این هزینه‌ها هدر رفت، چه کسانی پاسخگوی هدر دادن این هزینه‌ها هستند؟ آیا نباید «احمد بهاروندی» مدیرعامل بانک در این مورد خاص مورد پرسش قرار بگیرد و جوابگو باشد؟ البته این پرسش نه فقط از جانب ستاد اجرایی فرمان حضرت امام«ره» خطاب به بانک کارآفرین بلکه می‌تواند از جانب تمامی سهامداران این بانک مطرح باشد اما لازم است جناب آقای فتاح به عنوان نماینده تمامی سهامداران، این سوال را از مدیرعامل بانک پرسیده و پاسخ آن را نیز اعلام کنند.

نکته پایانی: جناب آقای فتاح، در همان زمان که خبرنگاران بی‌بی‌سی بخاطر لایک کردن صفحات مربوط به غزه اخراج می‌شدند، رسانه وابسته به نهادهای نظام در کشور ما اینگونه «رها» بودند(خوشبینانه‌اش این است که رها بوده است) تا توان دفاع از ارزش‌های انقلاب و گفتمان و عملکرد نظام از آنها سلب شده باشد. زمانی که یک رسانه وابسته به نهادهای نظام که اصولا باید در خط و مسیر انقلاب حرکت کند، محلی برای تجمیع خبرنگاران اپوزیسیون می‌شود، طبعا سوالاتی را ایجاد می‌کند که انتظار می‌رود شما به عنوان نیروی شناخته شده انقلابی و سرباز نظام، تکلیف مقصران این موضوع و همچنین هدردهندگان میلیاردها تومان سرمایه را مشخص کنید.

تعداد معدودی از توییت‌های تیم جدید خبرنگاری کارآفرین‌نیوز

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید