معاون اشتغال وزیر کار از فعال شدن دیپلماسی بازار کار به عنوان سیاست محوری دولت سیزدهم و وزارت کار نام برد و از صدور ۵۰۰ ویزای کار برای ایرانیان در شش ماه گذشته توسط کشور قطر خبر داد.
به گزارش عقیق نیوز؛ محمود کریمی بیرانوند با تشریح جزئیات دیدار وزیر کار قطر اظهار کرد: در سفر وزیر کار کشور قطر مساله محوری بحث اعزام نیروی کار ماهر بود و گفت و گوهای خوبی در سطوح کارشناسی، مدیران کل، معاونین و وزرا انجام شد. مقرر شد نشستهای تخصصی و اجرایی حول صورتجلسهها شکل بگیرد و ساز و کار اعزام نیروی کار در رستههای مورد تقاضای کشور توسط وزارت کار انجام شود.
وی درباره راهاندازی دفتر روابط کار ایران در قطر گفت: منظور از دفتر روابط کار همان رایزن کار است که در سفارتخانه با عنوان وابسته کار مشغول ارائه خدمات میشود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در ادامه از صدور ۵۰۰ مجوز کار از سوی قطر برای ایرانیان خبر داد و گفت: در شش ماه گذشته ۵۰۰ روادید کار برای ایرانیان متقاضی کار در قطر صادر شده است و طی توافقی که با کشور قطر داشتیم تصمیم بر این شد تا ریلگذاری و چارچوب بندی اعزام نیروی کار به نحو شایسته صورت گیرد که در حال شکل گیری است.
کریمی بیرانوند درباره استقبال مقامات قطری از پذیرش ۴۲۰۰ نیروی کار ماهر ایرانی گفت: این عددی است که قطر اعلام کرده که در شش ماه گذشته ۴۵۰۰ درخواست صدور ویزای کار از طرف ایرانی به دولت قطر ارسال شده که از این تعداد ۵۰۰ روادید کار صادر شده است و چون ساز و کارهای بین دولتی در این خصوص تدوین نشده درصدد هستیم که این ساز و کار را به وجود بیاوریم تا جریان ورود و خروج نیروی کار ماهر به کشور قطر در چارچوب مشخص دنبال شود.
وی با بیان اینکه اگر دولت خود وارد چرخه نظارت و سیاستگذاری و اعزام نیروی کار نشود فضاهای غیر رسمی خروج نخبگان فراهم میشود، اظهار کرد: عدم ورود دولت به معنای عدم خروج نخبگان نیست. دولت باید نظارت و حمایت و هدایت کند و در کل دنیا چون دولت ورود پیدا کرده جریان خروج نخبگان از کشور اتفاق نمی افتد.
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعال کردن دیپلماسی بازار کار کشورهای همسایه را در دستور کار وزارت کار دانست و گفت: به زودی در کشور عراق نیز همچون ارمنستان، لبنان و قطر شاهد فعال شدن دیپلماسی بازار کار خواهیم بود و این سیاست در دولت سیزدهم با قدرت و جدیت دنبال خواهد شد.
وی درباره سفر وزیر کار لبنان به ایران و محورهای همکاری مشترک میان ایران و لبنان نیز به ایسنا گفت: طی جلسات مختلفی که برگزار شد در حوزههای متعدد بحث و تبادل نظر کردیم. از جمله موضوعات مورد تاکید وزیر کار لبنان حوزه اشتغال و کارآفرینی و مهارت افزایی بود و در این راستا درخواست داشتند که تجربیات کشور ما در ۴۰ سال اخیر در زمینه اشتغالزایی به ویژه برای نهادهای حمایتی و طبقات محروم منتقل شود و سیاستگذاری حوزه اشتغال خود را برایشان تبیین کردیم.
کریمی بیرانوند ادامه داد: موضوع دیگر مهارت آموزی و استفاده از تجربیات سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و همچنین ساختار آموزشگاههای آزاد بود که توضیحاتی در این زمینه ارائه شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مساله دیگر حضور اتباع خارجی در کشور لبنان بود. در حال حاضر این کشور با ورود تعداد قابل توجهی از اتباع سوری مواجه است و آنها درخواست داشتند که الگویی که در کشور ما در مواجه با این مساله دنبال می شود، در اختیارشان قرار گیرد و ما اعلام کردیم که در ایران موادی از قانون کار کشور مختص به حضور اتباع خارجی است و طرح ملی ساماندهی اشتغال اتباع خارجی را که در دست اجرا داریم به آنها معرفی کردیم.