دکتر حسین شهرابی فراهانی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان امیدفضا از نهاییشدن ساخت ماهوارههای ایرانی “کوثر و هدهد” خبر داد و گفت: ماهواره کوثر با مأموریت کشاورزی دقیق و نقشهبرداری و ماهواره هدهد نیز یک ماهواره مخابراتی اینترنت اشیا و آماده پرتاب هستند.
به گزارش عقیق نیوز، حوزه فضایی ایران همانند بسیاری از کشورها با حمایت دولت و نقشآفرینی اصلی دولت فعالیت کرده است و در سالهای اخیر شاهد حضور بخش خصوصی فضایی کشور در این عرصه هستیم.
شرکت دانشبنیان “امید فضا” یک شرکت در حوزه هوا و فضا است که توسط “دکتر حسین شهرابی فراهانی” مدیرعامل این شرکت در سال 1397 تأسیس شد. مدیر پروژه ماهواره ملی امید در سالهای 1385 تا 1387، مدیر پروژه ماهواره فجر و رئیس گروه فضایی صاایران در سالهای 1392 تا 1397 از جمله مسئولیتها و سوابق دکتر شهرابی در حوزه فضایی کشورمان بوده است.
این شرکت با محور قرار دادن طراحی و ساخت ماهوارههای سبک و ارزانقیمت برای توسعه منظومه ماهوارههای در مدار کمارتفاع زمین فعالیت خود را برای طراحی و ساخت ماهواره “کوثر” شروع کرد.
یکی از اولویتهای این شرکت دانشبنیان، تربیت نسلی زبده برای صنعت فضایی کشور است لذا شتابدهی تیمهای فنی نیز در دستور کار مدیران این شرکت قرار گرفت تا کنار افراد باتجربه در حوزه فضا نقشآفرینی کنند؛ همزمان شتابدهی تیمها با موضوع کاربریهای هوشمندسازی فضاگرا برای به کاربری رساندن منظومه ماهوارهای نیز در دستور کار قرار گرفت.
بر این اساس با ایجاد کنسرسیومی از شرکتهای دانشبنیان در زمینه طراحی و ساخت ماهواره و کاربرد آن در پاییندست صنعت فضایی یعنی کاربرد برای شهروندان، گام نهاده است. این کنسرسیوم تا امروز موفق به ساخت 2 ماهواره “هدهد و کوثر” شده است؛ این دو ماهواره قرار است با همکاری کشور روسیه در دسامبر 2023 به مدار 500کیلومتری پرتاب شود.
ماهواره کوثر ساخت محققان شرکت دانشبنیان امید فضا، یک ماهواره سنجشی با وضوح 3.5 متر است که قرار است به ارتفاع 500کیلومتری در مدار لئو پرتاب شود؛ تصاویر دریافتشده از این ماهواره برای کاربردهای کشاورزی، نقشهبرداری و حدنگاری مناسب است و عمر مداری این ماهواره 2ساله خواهد بود.
اما ماهواره هدهد، یک ماهواره با کاربری IOT است که در ابعاد استاندارد “کیوبست” و ابعاد 3U طراحی و ساخته شده است؛ کاربردهای خدمات این ماهواره برای حوزههای کشاورزی، حملونقل و مدیریت بحران است.