صفحه اصلی > 5 و اقتصادی : کارگران صدقه‌بگیر نیستند

کارگران صدقه‌بگیر نیستند

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفت: خواسته ما که اجرای ماده ۴۱ قانون کار مبنی بر حفظ قدرت خرید مردم است، باید مورد توجه قرار گیرد و مزد بدون لحاظ تورم واقعی و سبد معیشت تعیین نشود.

به گزارش عقیق نیوز؛ سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران درباره اهمیت مهارت در اشتغالزایی و کسب درآمد گفت: در جلسه شورای‌عالی اشتغال مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی از افزایش رشد اشتغال و کاهش بیکاری در کشور ارائه کردند و گفتند که آمار اشتغال در تمامی استان‌ها افزایش داشته است و وعده‌های آقای رئیس جمهور در حال تحقق است.

وی اظهار داشت: بنده از تلاش‌های آقای وزیر کار و معاونت اشتغال وزارتخانه تشکر کرده خداقوت به آنها گفتم، البته بنده در جلسه گفتم که ارتقای کیفیت اشتغال هم بسیار مهم است و منتظریم گزارشی در این باره نیز در شورای‌عالی اشتغال مطرح شود.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفت: بنده عرض کردم که آقای وزیر کار عنوان کردند که کم‌مهارتی از بزرگترین مشکلات کشور است اما گزارشات حاکی است مهاجرت کارگران مهارتی کشور به سایر کشورها از جمله عراق، عمان و ترکیه افزایش یافته است.

گلپور افزود: جایگزینی این نیروی مهارتی بسیار کند است و این در حالی است که حتی سرمایه‌گذاران هم در سایر کشورها بیشتر از کشور خودمان سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی گفت: وقتی حداقل حقوق در کشورهای ذکرشده 25 و 30 میلیون تومان باشد کارگر ترجیح می‌دهد مهاجرت کند که نباید به‌راحتی از کنار این موضوع گذشت.

گلپور قدرت خرید کم، رکود، کاهش تولید و نقدینگی بانک‌ها را عوامل اصلی تورم دانست و گفت: در این جلسه از آقای منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه به‌سبب اظهارات درباره مزد کارگران انتقاد کردم و خواستار عذرخواهی وی شدم.

وی گفت: کارگران صدقه‌بگیر نیستند و از دسترنج خود گذران زندگی می‌کنند بنابراین خواسته ما که اجرای ماده 41 قانون کار و اجرای فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر حفظ قدرت خرید مردم است باید مورد توجه قرار گیرد و مزد بدون لحاظ تورم واقعی و سبد معیشت تعیین نشود.

وی درباره اجرای مزد منطقه‌ای بیان کرد: اگر دولت قصد دارد مزد منطقه‌ای را اجرا کند انتظار داریم این طرح طبق واقعیت‌های علمی و قانونی اجرا شود؛ و این موضوع هم تحقیقات میدانی جامع، و بررسی‌های علمی و اصولی و درازمدت را می‌طلبد؛ بنابراین ما به‌عنوان انجمن صنفی کارگران، که جزو بزرگترین تشکل‌های این حوزه در کشور هستیم تاکنون گزارش یا برنامه‌ای جامع مبنی بر چگونگی اجرای این طرح دریافت نکرده‌ایم.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران اظهار داشت: پس در چنین فضایی، تشکلات کارگری حق دارند نگران مزد منطقه‌ای باشند؛ دلیل مخالفت ما نبودِ زیرساخت‌های لازم برای این طرح است؛ فرض مثال چنین طرحی عملیاتی شود، تمام مباحث هم به کنار، آیا سازمان تأمین اجتماعی در مناطق مختلف توانایی پرداخت حق بیمۀ متفاوت را دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید